fbpx

Πουλάς μοτοσικλέτα στο ίντερνετ; Μάθε για τους απατεώνες – Δες τη μαρτυρία (Video)

Πουλάς μοτοσικλέτα στο ίντερνετ; Μάθε για τους απατεώνες – Δες τη μαρτυρία (Video)

Πολλοί μοοτοσικλετιστές έχουν πέσει θύματα απάτης και αντί να λάβουν το αντίτιμο από την πώληση της μοτοσικλέτας τους, έχουν βρεθεί με άδειους λογαριασμούς ή με αγορές από το διαδίκτυο που δεν έχουν κάνει ποτέ!

Σύμφωνα με την αστυνομία το είδος αυτό της απάτης έχει επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα με τους εγκεφάλους του κυκλώματος να βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αν κυκλοφορείς τη μηχανή σου και τον χειμώνα είναι καιρός να την προετοιμάσεις

 

Οι απατεώνες εκμεταλλεύονται τις αγγελίες που αναρτώνται στο πιο δημοφιλές portal αγοραπωλησιών οχημάτων και από εκεί ψαρεύουν τα υποψήφια θύματα τους.

Πολλοί μοτοσικλετιστές στη λαχτάρα να πουλήσουν τη μοτοσικλέτα έπεσαν θύματα των απατεώνων. Πείστηκαν να δώσουν όχι μόνο τον αριθμό της κάρτας τους αλλά και τα δύο από τα τέσσερα ψηφία του PIN της τραπεζικής τους κάρτας ή ακόμα τον αριθμό ID της κάρτας τους.

Με αυτό τον τρόπο οι επιτήδειοι είτε απόσπασαν χρήματα από τους λογαριασμούς, είτε προέβησαν σε αγορές από e-shop με επιβάρυνση φυσικά των θυμάτων τους.

Η αστυνομία επισημαίνει γι ακόμα μια φορά ότι στοιχεία του PIN ή το ID της κάρτας και φυσικά προσωπικά στοιχεία δεν πρέπει να δίνονται σε κανέναν. Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις αγοραπωλησίας μοτοσικλετών μόνο το IBAN αρκεί!

Το θέμα έγινε γνωστό από ανάρτηση μελους στη μοτοσικλετιστική ομάδα στο Facebook, Motoparea που υποψιάστηκε την απάτη και δεν έδωσε τα συγκεκριμένα στοιχεία που του ζητήθηκαν από τον υποτιθέμενο αγοραστή.

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία του παρ΄ ολίγον θύματος που κατέγραψε το ρεπορτάζ της TV100.

Δείτε το βίντεο: