fbpx

Στον πιο ιστορικό αγώνα της χρονιάς ο Marquez πάει …χαλαρά!

Στον πιο ιστορικό αγώνα της χρονιάς ο Marquez πάει …χαλαρά!

Είναι ο πιο ιστορικός  αγώνας του Motogp και χρονολογείται ανελλιπώς από το 1949. Το gp του Assen στην Ολανδία όμως είναι πάντα συναρπαστικό και επιφυλάσσει εκπλήξεις για τους αναβάτες.

Αυτή τη φορά όμως όποιος και να είναι ο νικητής δεν φαίνεται να επηρεάσει τον Mark Marquez που στρογγυλοκάθεται στη κορυφή της βαθμολογίας με 37 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Dovi. Ο Ισπανός φαίνεται ότι θα πάει χαλαρά στο αγωνιστικό τριήμερο αφού δεν θέλει να ρισκάρει κάτι περισσότερο.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δες τι κάνει στη μηχανή σου μία καυτή μέρα του καλοκαιριού!

 

Εκείνον όμως που θα επηρεάσει τουλάχιστον ψυχολογικά είναι τον Rossi που εδώ αι δύο χρόνια έχει να κάνει νίκη στο πρωτάθλημα. Μια νίκη στον συγκεκριμένο αγώνα όπως είναι φυσικό θα του αναπτερώσει το ηθικό.

Ο όγδοος αγώνας της χρονιάς μπορεί να έχει  και …δράματα ειδικά στο τελευταίο εσάκι αφού πάντα ο συγκεκριμένος αγώνας είναι συναρπαστικός.

 

 

Άγχος πάντως μπορεί να μην έχει ο Marquez σίγουρα έχει ο Dovi που θέλει απεγνωσμένα της νίκη για να ψαλιδίσει τη διαφορά με τον Ισπανό. Ο Ιταλός θα ελπίζει σε ένα λάθος του Marquez, αλλά και σ’ ένα δικό του δυνατό αποτέλεσμα, μετά την πτώση στο Montmelo από το λάθος του Lorenzo.

Από την άλλη ο Rossi θέλει και αυτός τη νίκη αν και φαντάζει δύσκολη υπόθεση: «Συνήθως δεν θέλω να κοιτώ το παρελθόν, επειδή το παρελθόν μου είναι φανταστικό και είμαι πολύ υπερήφανος για την καριέρα μου. Αν θέλεις όμως να συνεχίσεις την καριέρα σου, πρέπει να δουλεύεις για το μέλλον. Έχουμε δυσκολίες κι ελπίζω κι εύχομαι η Yamaha να κάνει περισσότερα για να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί» είπε ο Ιταλός θρύλος του MotoGP.

 

 

Ο Quartararo προέρχεται από το πρώτο του βάθρο και όλη του η προετοιμασία το προηγούμενο διάστημα ήταν εστιασμένη για τον Αγώνα στην Ολλανδία.

Η Μ1 τα πηγαίνει καλά στην πίστα και αυτό θα εκμεταλλευτούν και οι εργοστασιακοί της ομάδας, ο Valentino Rossi με τον Maverick Vinales.

Ο τελευταίος έκανε καλό Αγώνα πέρυσι, αν και τα περισσότερα βλέμματα θα είναι στραμμένα στον ομόσταυλό του, στον Valentino Rossi.

Ο Vale έχει μερικές πολύ καλές αναμνήσεις από το Assen, μιας και ήταν εκεί που το 2017 έπαιρνε την τελευταία του νίκη στη μεγάλη κατηγορία. Δυο χρόνια αργότερα, επιστρέφει στην Ολλανδία γνωρίζοντας ότι έχει τις δυνατότητες ν’ αποτελέσει κάτι παραπάνω από μια απλή απειλή για το βάθρο.

Δυνατή μάχη περιμένουμε και στο Πρωτάθλημα των δορυφορικών, με τον Jack Miller να είναι επικεφαλής και να επιστρέφει στην πίστα που πήρε την πρώτη και μοναδική του νίκη στην κατηγορία.

Ο Quartararo είναι μόλις 2β πίσω του, ενώ οι Nakagami και Cal Crutchlow της LCR Honda θα κυνηγήσουν τους περισσότερους δυνατούς βαθμούς. Ο Morbidelli θα προσπαθήσει να μεταφέρει τον καλό του ρυθμό στα ελεύθερα και στον Αγώνα, ενώ ο Jorge Lorenzo να ξεχάσει τον προηγούμενο Αγώνα.

Ο Jorge, παρά το λάθος του, έδειξε καλά στοιχεία και ήταν γρήγορος στην Καταλονία και τώρα θα προσπαθήσει να επιβεβαιώσει ότι έχουν βρεθεί λύσεις και στον Αγώνα της Ολλανδίας. Στην Aprilia ο Aleix Espargaro ψάχνει την αγωνιστική ανάκαμψη, ενώ στην ΚΤΜ ο αδερφός του, ο Pol, θέλει να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις του.

 

Tο πρόγραμμα των μεταδόσεων από το  COSMOTE SPORT 7HD

 

Παρασκευή 28/06/19

09:55 MOTO3 ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 1

10:50 MOTOGP ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 1

11:50 MOTO2 ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 1

14:10 MOTO3 ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 2

15:05 MOTOGP ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 2

16:05 MOTO2 ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 2

 

Σάββατο 29/06/19

09:55 ΜΟΤΟ3 ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 3

10:50 MOTOGP ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 3

11:50 MOTO2 ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 3

13:30 MOTO3 ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ 1+2

14:25 MOTOGP ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 4

15:05 MOTOGP ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ 1+2

16:00 MOTO2 ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ 1+2

17:20 RED BULL MOTOGP ROOKIES CUP (ΑΓΩΝΑΣ 1)

 

Κυριακή 30/06/19

09:35 ΜΟΤΟ3 ΖΕΣΤΑΜΑ

10:05 ΜΟΤΟ2 ΖΕΣΤΑΜΑ

10:35 MOTOGP ΖΕΣΤΑΜΑ

11:45 ΜΟΤΟ3 ΑΓΩΝΑΣ

13:05 ΜΟΤΟ2 ΑΓΩΝΑΣ

14:30 MOTOGP ΑΓΩΝΑΣ

16:20 RED BULL MOTOGP ROOKIES CUP (ΑΓΩΝΑΣ 2)

20:30 Εκπομπή Grand Prix (στο COSMOTE SPORT 5HD)