fbpx

Τεράστιος Τσιτσιπας! Master των master του παγκόσμιου τένις με θρίαμβο στο ATP Finals

Τεράστιος Τσιτσιπας! Master των master του παγκόσμιου τένις με θρίαμβο στο ATP Finals

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μεγαλούργησε και πάλι! Μεγάλη νίκη σε ένα από το κορυφαία τουρνουά του τένις το ATP Finals στο Λονδίνο.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε ποιος είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς που κατέπληξε το Γουίμπλεντον

 

Ο Στέφανος έκανε την Ελλάδα υπερήφανη κατακτώντας το κορυφαίο τίτλο στη καριέρα του και έναν από τους κορυφαίους του κόσμου. Μετά από μια επική μάψη που διήρκησε δύο ώρες και 35 λεπτά, ο Στέφανος βρήκε τις σωματικές και ψυχικές δυνάμεις να επικρατήσει με 2-1 του Ντόμινικ Τιμ, με τον Αυστριακό να προηγείται, να επιστρέφει στο τρίτο σετ, αλλά στο φινάλε να υποκλίνεται κι αυτός μπροστά στον Sir Stefano!

 

 

Μετά την ήττα στο Κινέζικο τουρνουά ο Στέφανος Τσιτσιπάς επεφύλαξε την έκπληξη να κερδίσει το μεγαλύτερο τουρνουά του κόσμου. Νίκησε τον Ντομινίκ Τιμ στον τελικό των ATP Finals με 2-1 ( 6-7, 6-2, 7-6) και κατέκτησε τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας του.

 

 

Θρίλερ στο 3ο σετ με τον Τσιτσιπά να “πετάει” το προβάδισμα που πήρε αλλά να στέλνει το ματς σε tie break και να επικρατεί εκεί με 7-4 σε ένα δραματικό φινάλε.

Τέταρτος τίτλος στην καριέρα του Στέφανου που κατακτά το θεσμό στην πρώτη του συμμετοχή σε αυτόν.

 

 

Ο Στέφανος είναι πλέον ο νέος  «βασιλιάς» της παγκόσμιας αντισφαίρισης.

Ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα αλλά χρειάστηκε το tie break για να φτάσει στον μεγαλύτερο τίτλο που έχει κατακτήσει στην καριέρα του.

 

 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στις δηλώσεις του ευχαρίστησε τον κόσμο, την οικογένεια του αλλά αστειευόμενος είπε ότι δεν δούλεψε και πολύ για να φτάσει σε αυτόν τον στόχο. Τόνισε ότι έβαλε την ψυχή του και έπαιζε κάθε αγώνα σα να μην υπάρχει αύριο: «Ήμουν πολύ συγκεντρωμένος και τα κατάφερα» είπε.