fbpx

Έτσι θα προπονηθείς έξω τη νύχτα χωρίς να κρυώσεις

Έτσι θα προπονηθείς έξω τη νύχτα χωρίς να κρυώσεις

Τον χειμώνα νυκτώνει νωρίς και ειδικά αν έχεις επιβαρημένο πρόγραμμα σε πιάνει η νύκτα. Όμως αυτός δεν είναι λόγος να αποφύγεις το τρέξιμο έξω και να κλειστείς στον διάδρομο του γυμναστηρίου.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα πάρεις όλα τα οφέλη μιας προπόνησης στο κρύο

 

Αν επιλέξεις το βραδινό τρέξιμο, κάτι που συνηθίζεται πλέον λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων, προσπάθησε να το κάνεις με παρέα, ειδικά αν τρέχεις σε αραιοκατοικημένες περιοχές. Η προπόνηση με παρέα θα σε βοηθήσει να τη βγάλεις ευχάριστα ανεξάρτητα από τη δυσκολία της, αλλά και θα νιώθεις ασφάλεια σε περίπτωση κινδύνου. Για περιοχές που ο φωτισμός είναι κακός, φρόντισε να φοράς ρούχα με ανακλαστικά για να μπορούν να σε δουν οι οδηγοί.

 

 

Το ότι δεν έχει ζέστη δεν σημαίνει ότι μπορείς να ξεχάσεις το νεράκι! Αν η προπόνηση είναι σύντομη, το νερό σου φτάνει 100%. Αν η προπόνηση είναι δύσκολη και με απαιτήσεις, προμηθεύσου ισοτονικά τζελάκια (Υπάρχουν πλέον και στα περίπτερα!).

Κρύο, σκοτάδι και κόπωση είναι παράγοντες που κάνουν την προπόνηση σου ήδη αρκετά δύσκολη. Για τους παραπάνω λόγους, δε διαλέγεις δύσκολες πίστες να προπονηθείς. Θα με ρωτήσεις και με το δίκιο σου τι θεωρούμε δύσκολες πίστες. Αποφεύγεις δρόμους που έχει πάγο ή παγωμένο χιόνι (Δεν είναι εποχές για κατάγματα!). Κατά τις βραδινές ώρες μην επιλέγεις δρόμους χωρίς φωτισμό και σήμανση, καθώς και δρόμους δίπλα σε λίμνες, ποτάμια και θάλασσα. Η υγρασία σκοτώνει!

Βγες να αθληθείς έξω και το χειμώνα ακόμα και τη νύχτα μην το φοβηθείς.