fbpx

Μία νίκη στη …ρόδα και ένας αγώνας που έκοψε την ανάσα από τα πρώτα μέτρα!

Μία νίκη στη …ρόδα και ένας αγώνας που έκοψε την ανάσα από τα πρώτα μέτρα!

Ο αγώνας του Βρετανικού GP μπορεί να σφράγισε ουσιαστικά τη κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος από τον Marquez έδωσε όμως μπόλικο θέαμα από τα πρώτα κιόλας μέτρα και ένα επικό φινάλε για το τέλος.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί το φετίχ πολλών γυναικών είναι οι μηχανόβιοι!

 

Οι θεατές έμειναν πραγματικά με κομμένη την ανάσα όταν είδαν τον Alex Rins να παίρνει τη νίκη κυριολεκτικά στη ρόδα από τον Marquez, σε μια εξέλιξη που ούτε οι σχολιαστές του αγώνα κατάφεραν να την προβλέψουν!

 

 

Όμως ο αγώνας του Silverstone έκοψε την ανάσα όσων τον παρακολούθησαν στα πρώτα κιόλας μέτρα όταν ο Fabio Quartararo κάνοντας ένα λάθος δεν μπόρεσε να το σώσει με αποτέλεσμα να πέσει πάνω του ο ο Andrea Dovizioso.

 

 

Η σύγκρουση ήταν θεαματική και ευτυχώς χωρίς άλλα προβλήματα με τον Dovi να μεταφέρεται άμεσα στο ιατρικό κέντρο και στη συνέχεια στο τοπικό νοσοκομείο, με προσωρινή απώλεια μνήμης και χαμένη κάθε ελπίδα για διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

 

 

Από τους πρώτους γύρους ο Alex Rins έδειξε ότι θέλει το τρόπαιο. Με τον Rossi που εκκίνησε καλά αλλά στη συνέχεια έχασε έδαφος ο Rins βρήκε «δρόμο» και πέρασε μπροστά. Από την άλλη ο Rossi δεν κατάφερε να διατηρήσει την τρίτη θέση που πολύ γρήγορα την παρέδωσε στον Vinales  που για μια ακόμη φορά ήταν από τους πιο γρήγορους οδηγούς στην πίστα στο δεύτερο μισό.

 

 

Στους τελευταίους  γύρους οι τρεις πρώτοι, Marquez-Rins-Vinales ήταν στα 2:00, όταν οι άλλοι «γύριζαν» στο 2:01.

Το φινάλε ήταν συγκλονιστικό!! Ο Vinales πλησίασε λίγο τους δυο μπροστά, αλλά τελικά δεν μπόρεσε να κυνηγήσει τη νίκη. Μπροστά οι μάχες του Marquez με τον Rins ήταν φανταστικές! Λάθη έγιναν και από τους δυο οδηγούς, σε μια χορταστική και θεαματική μάχη που θα μείνει στην ιστορία!

 

 

Ο Rins δυο γύρους πριν το τέλος έκανε λάθος και βγήκε στην πράσινη γραμμή. Κράτησε όμως τη ψυχραιμία του και επέστρεψε δριμύτερος στον τελευταίο γύρο!

 

 

Τα έδωσε όλα, πίεσε ακόμα περισσότερο στο τελευταίο κομμάτι (εκεί που ήταν λίγο καλύτερος από τον Marc) και στην τελευταία στροφή πήρε μια τεράστια νίκη!

Ο Marquez έκανε ένα μικρό λαθάκι στην έξοδο της 18, ο Rins κράτησε τη γραμμή του και στην εσωτερική του αντιπάλου του πήρε τη νίκη για 13χιλ διαφορά.

Μετά την πτώση του Dovi ο τίτλος ουσιαστικά ανήκει στον Marquez καθώς η διαφορά των δύο οδηγών είναι στους 78 βαθμούς.

Μοναχικό αγώνα έκανε στην τέταρτη θέση ο Rossi, αλλά και 11’’ σχεδόν μακριά από το βάθρο, ενώ την πεντάδα έκλεισε κάνοντας ωραίο αγώνα ο Franco Morbidelli.

 

 

Επόμενος αγώνας: 15 Σεπτεμβρίου στο Mizano