fbpx

Να γιατί είναι καλό να βάλεις και kettlebell στη προπόνηση σου

Να γιατί είναι καλό να βάλεις και kettlebell στη προπόνηση σου

Τα kettlebells είναι μια ρώσικη ανακάλυψη και πρόκειται για βάρη φτιαγμένα από χυτοσίδηρο ή ατσάλι, σε σφαιρικό σχήμα, με χειρολαβή.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 4 είδη «σανίδας» για να χτίσεις κορμό από ατσάλι

 

Τα kettlebells εκτός από τη βασική διαφορά στο σχήμα τους με τα κλασσικά βάρη έχουν μια βασική διαφορά στη προπόνηση. Όλες οι ασκήσεις μπορούν να γίνουν και με τους κοινούς αλτήρες όμως το μυστικό της επιτυχίας τους βρίσκεται αλλού. Το διαφορετικό κέντρο βάρους τους, λόγω του ιδιαίτερου σχήματός τους είναι και αυτό που κάνει τη διαφορά!

Σε κάθε άσκηση αναγκάζονται να δουλεύουν περισσότεροι μύες προκειμένου να μπορέσει κάποιος να ισορροπήσει, με αποτέλεσμα να αυξάνει τις καύσεις και να ανεβάζει το μεταβολισμό του κατακόρυφα ! Η κάθε προπόνηση δε θα πρέπει να ξεπερνάει τα 20 -30 λεπτά ούτε και στη περίπτωση ενός προχωρημένου αθλητή, αφού γυμνάζει όλο το σώμα και γίνεται ολοένα και πιο απαιτητική κατά τη διάρκειά της! Αν κάποιος επιθυμεί να φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα φυσικής κατάστασης, να χάσει λίπος και να αυξήσει τη δύναμή του, τότε πρέπει αμέσως να ξεκινήσει προπόνηση με kettlebells!

 

 

Οι άρσεις των kettlebells είναι ιδανικές για απώλεια βάρους για δύο λόγους: αφενός μέσω της ανάπτυξης της μυϊκής μάζας επιταχύνεται ο μεταβολισμός του σώματος και αφετέρου, η εκτέλεση των άρσεων των kettlebells σε σετ μεγάλης διάρκειας έχει εξαιρετικά μεγάλες ενεργειακές απαιτήσεις, οπότε, για να το πούμε με απλά λόγια, το σώμα σας αναγκάζεται να ‘κάψει’ πολύ περισσότερες θερμίδες.

Οι κύριοι στόχοι της προπόνησης με kettlebells είναι η ανάπτυξη της μυϊκής δύναμης και της αντοχής του καρδιαγγειακού, του καρδιο-αναπνευστικού συστήματος και ανάμεσα στα οφέλη, περιλαμβάνεται και η αρμονική ανάπτυξη του μυϊκού συστήματος.

Σε ό,τι αφορά τη δυσκινησία, οι ασκήσεις με kettlebells αυξάνουν το εύρος κίνησης και την ευκαμψία στα ισχία, τη σπονδυλική στήλη και τους ώμους, οπότε είναι πρακτικά αδύνατο να γίνει κανείς δυσκίνητος μέσα από τις συγκεκριμένες ασκήσεις.